– Sådan lærer du at kende forskellen.

Mange steder i medierne og bøger står der skrevet noget ala: “Elsk dig selv” eller “Lev dit liv selvkærligt“.

Men langt de fleste af os ved reelt ikke, hvordan vi skal praktisere selvkærlighed og mangel på selvkærlighed, dræner vores energi.

Vi begynder at handle ud fra,

hvad vi TROR selvkærlighed er.

F.eks. begynder vi at spise sundere, få spabehandlinger eller meditere. Alt sammen mens vi billeddokumenterer det til SoMe, for vi vil gerne vise omverden, at vi er gode til at gøre kærlige ting for os selv. Og alt samme, uden at mærke de store forandringer i vores indre.

Ofte slår vi os selv i hovedet efter noget tid, fordi vi ikke kan fastholde vores nye kostomlægning i mere end 5 dage, vi udskyder turen til frisøren, kosmetologen eller massøren fordi…(indsæt selv undskyldning), eller vi dropper meditationen, fordi vi ikke kan holde koncentrationen og synes det er piv kedeligt (mens vi tænker “jeg kan så heller ikke finde ud af at meditere…”).

Til sidst ender vi med at dropper det hele igen. “ja det kan de squ sagtens sige, at jeg skal leve i selvkærlighed…Det virker jo ikke!” . Men det er fordi vores “selvkærlige” handlinger slet ikke er selvkærlige men selvforkælelse (hvilket også er godt – men noget andet).

Forskellen er, at selvforkælelse indeholder elementer af “jeg burde…”

og selvkærlighed indeholder følelsen af

jeg er og jeg gør…”

Hvis du gjorde ovennævnte selvforkælelses-handlinger ud fra selvkærlighed, så ville du:

💚spise sundere, fordi din krop fortjener det allerbedste – ikke fordi du mistrives med din krops udseende.

💚vælge de spa-behandlinger, som giver dig en lykkefølelse og fylder dig op med energi – helt uden at retfærdiggøre din handling overfor andre og

💚finde en praksis, der passer lige præcis til dig, hvor du kan opnå indre ro.

Så er selvkærlighed noget du praktisere? Eller gør du dig kun i selvforkælelse?